Tüm birimleriyle Kalite Belgesi alan ilk Üniversite olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sisteminin gereği olan Yönetimin Gözden Geçirme Toplantısını gerçekleştirdi. 10 Aralık 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Aşıkpaşa Salonunda gerçekleşen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan KARAKAYA, Kalite Yönetim Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa KURT,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet GÖKBEL ve Prof. Dr. Mustafa Kasım KARAHOCAGİL, Genel Sekreter Mehmet Zeki KÜÇÜK, Kalite Koordinatörlüğü ekibi, birimlerin kalite sorumluları ile akademik ve idari personel katıldı.
      Prof. Dr. Mustafa KURT’un konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan KARAKAYA bir konuşma yaparak kalite sürecinde planlama ve uygulama safhalarından mükemmellik noktasına geldikleri için heyecanlı ve mutlu olduklarını ifade etti. Kalite yolculuğunun YÖK’te kurulan Kalite Kurulu’na örnek olduğunu anlatan Rektör KARAKAYA, kendilerinin kalite yapmadığını kaliteli olmak istediklerini söyledi. Üniversitelerin kalitenin öncülüğünü yapabilecek kadar öncü ve yetkin kurumlar olduklarını belirten KARAKAYA, kaliteli olmanın bir şeref, ayrıcalık ve insanlık olduğunu dile getirdi. Kalitede öncü üniversite olarak sorumluluklarının fazla olduğunu anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan KARAKAYA, Türkiye’nin birçok yerinde katıldığı konferanslarda hangi etik ruhla hangi yol ve yöntemi izleyerek başarıya ulaştıklarını paylaştığını söyledi.
       Rektör KARAKAYA inanmanın bir işi yapmak için enerji, planlamanın akıl ve mantık, uygulamanın ise ispat olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında kendilerinin iddialarını ispatlayarak “kaliteliyiz” diyebildiklerini söyledi. Tüm bunların kendileri için yeterli olmadığına dikkat çeken KARAKAYA, iş akışlarında kurum kültürüne geçmenin çok önemli ve elzem olduğunu belirtti. 2020 Yılında yapacakları çalışmalarla mükemmellik ödülünü de almak istediklerini ifade eden KARAKAYA, ödülü almak için performanslarını daha da artırmaları gerektiğinin altını çizdi. Kalite sürecinin Üniversitemizi daha iyi noktalara taşıması dileğinde bulunan Rektör KARAKAYA sürecin başından beri emek sarf eden herkese teşekkür etti. Açılış konuşmasının ardından birimlerin kalite temsilcileri tarafından Yönetimi Gözden Geçirme Raporlarının sunumlarına geçildi.
      Fakültemiz adına birimimiz Kalite Temsilcisi ve Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Hüseyin KURT tarafından Fakültemizin 2019 yılı YGG Raporunun sunumu gerçekleştirildi. YGG Raporu sunumunda Fakültemiz faaliyetlerine yönelik son iki yıla ait Kalite Yönetim Sistemi kapsamındaki çalışmalar ve iyileştirme faaliyetlerinden bahsedildi. Kalite Komisyon Üyelerimizin de yer aldığı toplantıda sunulan rapor diğer birimler tarafından da büyük ilgi gördü.