KAEÜ İslami İlimler Fakültesi tarafından ’Din Öğretimi Materyalleri Sergisi’ açıldı. Din eğitimiyle ilgili konuları görsel, işitsel olarak tanıtmak ve öğrencilerin organizasyon, iş birliği ve yaratıcılık becerilerini geliştirmek amacıyla hazırlanan materyallerden oluşan sergi, öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı. KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya'da Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile sergi stantlarını ziyaret ederek öğrencilerden bilgi aldı. Öğrenciler ise hazırladıkları materyalleri gün içerisinde ziyaretçilere tanıtarak materyallerin konusu, amacı ve içeriği hakkında bilgiler verdi.









 20 Aralık 2021 tarihinde açılan sergi, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Mustafa Bayraktar’ın rehberliğinde İslami İlimler Fakültesi öğrencilerince hazırlanan din öğretimi materyallerinden oluşmaktadır.
Sergide Kavram Ağı, Anlam Çözümleme Tablosu, Akış Çizgesi Kavram Haritası, Dönen Diyagram Kavram Haritası, Dayandırabilir Ağaçlar Kavram Haritası, Örümcek Ağı Kavram Haritası, Kavram Karikatürü, Broşür ve Bulmaca gibi bine yakın döküman sergilenmektedir. Ayrıca sergide 3D yazıcılarla tasarlanmış, eğitsel oyun temelli, atık malzemelerden dönüştürülmüş yüze yakın somut materyal yer almaktadır. Ayrıca görme engellilere yönelik materyalin de yer aldığı sergi, 24 Aralık 2021 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacaktır.
Din öğretiminde yaş grubuna göre görsel-işitsel ve somut materyal kullanan başta İlahiyat fakültesi öğrencileri olmak üzere Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri, Kur’an Kursu öğreticileri, İmam-Hatip Okulu meslek dersleri öğretmenleri, Sınıf öğretmenleri ve örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler için örnek teşkil etmesi beklenmektedir.