Fakültemizde I. Ulusal Öğrenci Sempozyumu 13 Nisan Pazartesi günü öğrencilerimiz ve hocalarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ali GÜNGÖR öncülüğünde düzenlenen sempozyum, dekanımız Prof. Dr. Emrullah FATİŞ’in açılış konuşmasıyla başladı. Sempozyum düzenleme heyeti adına Doç. Dr. Ali GÜNGÖR'ün yaptığı kısa bir bilgilendirme konuşmasının ardından tebliğler sunulmaya başlandı.



Öğrencimiz Mahmut SARATLI'nın oturum başkanlığı yaptığı ilk oturumda öğrencilerimiz Eylül Beyza ECEVİT, "İmam Azam Ebu Hanife’nin Hayatı, Eserleri ve İslam Hukuku İlmine Katkıları", Beyza ARSLAN, "İmamı Gazali’nin Hayatı, Eserleri ve İslam Felsefesine Katkıları", Ümmügülsüm AKSÜNGÜ, "İbni Arabi’nin Hayatı, Eserleri ve İslam Felsefesine Katkıları" ve Rüveyda ÖZMEN "Seyyid Şerîf El-Cürcânî’nin Hayatı, Eserleri ve Kelam İlmine Katkıları" başlıklı tebliğlerini sundu. 




İlk oturumun tamamlanmasının ardından öğrencimiz Osman BATÜGE'nin moderatörlüğünü yaptığı ikinci oturumda öğrencilerimiz Hatice MERDAN,"Prof. Dr. Beyza Bilgin’in Hayatı, Eserleri ve Din Eğitimi Bilimine Katkıları", Sena AZAP, "Selim Sabit Efendi’nin Hayatı, Eserleri ve Eğitim Bilimine Katkıları", Gökhan AYGÜN, "Nizamülmülk’ün Hayatı, Eserleri ve Eğitimin Kurumsallaşmasına Katkıları" başlıklı tebliğlerini sundu. 

Öğrencilerimizi ilmi araştırma ve çalışmalar yapmaya teşvik etmeyi, topluluk önünde fikir ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilmelerinin önünün açılmasını hedefleyen sempozyum iki oturumun tamamlanmasının ardından sona erdi. Sempozyumun sonunda, fakülte dekanımız Prof. Dr. Emrullah FATİŞ , dekan yardımcılarımız Doç. Dr. Abdurrahman CANER ve Dr. Öğretim Üyesi Suzan YILDIRIM ile fakülte öğretim üyelerimiz tebliğ sunan öğrencilere katılım belgelerini verdi.