Ahi Evran Üniversitesi adını 32 sanat dalında öncülük eden, ilim sanat ve ahlak bütünlüğüne önem vermesiyle öne çıkan Ahi Evran-ı Veli'den almaktadır. Ahi Evran Üniversitesi bütün birimleri ile kalite belgesine sahiptir. Bu birimlerden biri de İslami İlimler Fakültesi'dir. İslami İlimler Fakültesi, nitelikli akademik kadrosuyla küreselleşen dünyada İslami geleneğin temsilcisi, etik değerlere saygılı, evrensel değerlerle bütünleşebilen, dünyayı takip edebilen, toplumun ilim ve ahlak alanında bilinçlenmesine katkı sunacak manevi mimarlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Fakültemiz 2018 yılında eğitim öğretim faaliyetine başlamış, 2022 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Fakültemiz kalite yönetim süreçlerini uygulayarak ve akademik kadrosunu güçlendirerek eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Temel hedefinde kalite güvencesi bulunan böyle bir fakültenin ve üniversitenin öğrencisi olmanızdan dolayı hepinizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Emrullah FATİŞ